Over ons

Aannemersbedrijf Snijder BV is van oorsprong ontstaan uit een wagenmakerij en timmerwinkel.

Rond 1920 is het bedrijf opgericht door Hendrik Snijder en Roelof Deuzeman. Het bedrijf bevond zich toen al aan de Dommelerdijk in Nieuwleusen. Het bedrijfsgebouw was een houtzaagmolen. Hierin bevond zich ook een wagenmakerij en timmerwinkel. Hendrik Snijder en Roelof waren vooral boerentimmerman en zaagden veel bomen in opdracht van boeren in de regio.

Omstreeks 1954 namen Hendrik-Jan en Henk Snijder, zonen van Hendrik Snijder, het bedrijf over. Zij bereiden de bouwactiviteiten uit en hielden het houtzagen in stand in de inmiddels gemotoriseerde zaagconstructie.

In 1992 namen Henk Snijder, zoon van Henk Snijder, en Herman Snijder, zoon van Hendrik-Jan Snijder, het bedrijf over. Vanaf deze overname is het bedrijf zich volledig gaan toeleggen op het realiseren van bouwprojecten. Hierdoor is het houtzagen afgenomen.

De monumentale zaagmachine is in 2001 verhuisd naar Houtzaagmolen De Rat in IJlst, Friesland.

In 2012 heeft Henk Snijder zich voor een groot deel teruggetrokken uit het bedrijf, waardoor Herman Snijder de dagelijkse leiding in het bedrijf heeft. Door verder doorgroeien is Aannemersbedrijf Snijder BV geworden tot wat het nu is.

Wij zijn een Erkend Leerbedrijf en aangesloten bij het Regionaal Techniek Centrum (RTC) waarin wij leerlingen opleiden voor de bouw